En annorlunda konsultation och framförallt upplevelse

(null)

Ibland händer något utöver det vanliga. En tidig höstdag var jag på en konsultation i Frillesås mellan Varberg och Kungsbacka. Uppdraget var att gå igenom bostaden och komma med råd inför försäljning och senare visning. Till stor del gick det ut på att ta bort saker som jag såg det, men en hel del skulle faktiskt vara kvar. Det här huset kommer inte gemene man köpa utan mest troligt någon som ser värdet i orginalmålningar i tak och på väggar. Det är i alla fall vad jag hoppas.

Här satt vi tillsammans, jag och ägarinnan, en äldre dam som nu skulle sälja sitt älskade hem. Hon berättade om hur hon genast blev förälskad i huset och omgivningarna. Hon frågade sin sambo om han ville följa med henne och bo här eftersom hon inte skulle våga bo själv. Till hennes lycka ville han det. Varje detalj i huset har en särskild plats i hennes hjärta. 

Så här ser villan ut från trädgården. Redan här ser man att det är något alldeles extra. 

(null)

Lite detaljer från den stora trädgården. På tomten finns även en mindre stuga för uthyrning för den som vill. Det finns även redskapsbod och utrymme för vävstuga.

(null)

(null)

(null)

Överallt i villan finns konst och hemliga skrymslen att upptäcka. Det här rummet är husets hjärta eller var det kanske lungor.

(null)

En del av "vardagsrummet"

(null)

Konsten är dels hennes egen, dels från tidigare ägare samt auktionsfynd. 

Sovrummet med snedtak och språng och vackra möbler. 

(null)

(null)

Gästrummet.

(null)

Ett av badrummen med utgång till balkong.

(null)

Det finns många fler bilder men dessa räcker nog mer än väl. 

Vi satt så länge och pratade och hon delade så många minnen från sitt liv. Här hade de ofta kräftskiva och här skapade hon även en del av sin konst. 

Så himla fint att jag fick komma och ta del av hennes historia. Tänk så mycket det finns att upptäcka hos varje människa. 

(null)

Tacksam!

Kram Mirella

Kommentera här: