Inredningsuppdrag Göteborg


Delar här före- och efterbilder på ett inredningsuppdrag i Göteborg på Baldersgatan. 

Kunden önskade en minimalistisk inredningsstil med sparsmakad möblering, en luftig känsla och få kulörer. En pappa och hans lilla dotter är bosatta i lägenheten. Vardagsrum och matrum går ihop och det finns ett sovrum och ett litet kök, utöver hall och toalett.

Vardagsrum
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vardagsrum före
(null)

För att öppna upp för maximalt ljusinsläpp fick skenor i taket monteras upp och långa gardinlängder hängdes vid sidan av fönstren i vardagsrummet.
En större mjuk matta under soffan gjorde det mer ombonat. 
De fyrkantiga soffborden byttes ut mot ett runt i marmor. 
Tavlor på väggarna, dels bakom soffan, dels vid sidan av tv-bänken/skåpen. Även ett porträtt på familjen.
En fotölj till, en golvlampa samt kuddar och några få men utvalda inredningsdetaljer lyfte rummet.


Matplats
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Matplats före
(null)

(null)

I matrumsdelen sattes en ullmatta under matgruppen. 
Ett sidebord med korkaskar för lillflickans pysselsaker förvaras därpå.
Ovanför sidebordet hängdes en stor rund spegel upp. Den gör att ljuset från vardagsrummet tas upp. Matrumsdelen saknar fönster.
En tavelvägg sattes upp på ena väggen för ett blickfång. Här valdes träfärgade ramar för att ta upp trägolven men också knyta an till de flätade stolsitsarna.
En taklampa i trattmodell placerades över matbordet.
Sist några få detaljer, bla en coffe table bok och en liten vas.

Kök
(null)

(null)


Kökslösning
(null)

Köket är väldigt litet och långsmalt. Det finns gott om skåp men det är svårmöblerat. Ett vägghängt klaffbord och enkla pallar fick bli sittyta till höger i köket. Till vänster byttes en köksö i trä ut till en i rostfritt stål. Den nya köksö skulle agera mat och bakplats och behövde därför vara extra hållbar. Kökshanddukar i linne införskaffades.

Sovrum
(null)

Vy från balkong
(null)

Sovrum före
(null)

(null)

I sovrummet skulle det finnas plats både för en dubbelsäng och en barnsäng, men även en leksakshörna.
Då dubbelsängen stod placerad med gaveln åt ena långväggen fick den flytta till kortväggen precis till höger i rummet. Sängstommen byttes ut till madrass på ben för att rymmas. Barnsängen placerades mittemot med kuddarna mot motstående kortvägg. Det finns nu även möjlighet att dela av mellan sängarna längre fram med ett draperi eller en vikvägg.
Det blev ett helt annat flöde i rummet, vilket syns på första sovrumsbilden. 

Kunden är nöjd och jag är nöjd. Himla kul!

Hoppas ni gillar
/kram Mirella