William Morris & vårkänslor

William Morris finaste tapet enligt mig, kom i brevlådan för någon dag sedan. Det är inte svårt att förstå att de älskas av så många. Jag beställde en rulle av chrysanthemum toile. Jag ville se om den passar oss. Nu har jag hängt upp den i obehandlade posterhängare i trä från panduro. 

Den är verkligen så fin just till obehandlat ljust trä. Nu har ju vi mörkare trä också i köket men jag tycker det är fint ändå. Den har ett väldigt vårigt intryck. Med lite pelargoner och andra växter gör den sig alldeles utmärkt. 

Idag var jag ledig, vi ska ha lite fest här imorgon för att fira sambon som fyllt jämt. Jag har haft en del att fixa med, men jag gillar ju det. Jag hann iallafall en sväng till second hand och hittade så fina assietter och fruktknivar i ett ställ. Se här. 

Jag gillar ju att återanvända saker och inte köpa massa nytt. Jag mår nästan dåligt av köphets men även jag rycks förstås med ibland. På eftermiddagen fick vi riktigt vårväder och jag började greja lite mer på altanen. Eftersom vi har tak över vår altan kan man inreda även där. Inget nytt bara gammalt på nytt sätt. 

Även vardagsrummet fick lite justeringar och lite saker bytte plats. Nu är det dags att gå upp och städa barnrummet🙈wish me luck. Fin kväll önskar jag dig som tittar in här.

0 kommentarer

3 veckor senare...

Plötsligt fungerar det att ladda upp bilder igen🙌🏻och därmed kunna göra ett nytt inlägg. Jag tog lite bilder i sovrummet häromdagen, vi har inte gjort om där direkt men däremot har jag hittat kamerans fokus vilket gör det roligt att fota, på ett nytt sätt. Ett litet smakprov. 

Det är så roligt när man kommer på nåt nytt. Jag fick förstås hjälp av min vän Anna över en finlunch häromsistens. För övrigt är framtiden rätt osäker faktiskt, det gäller på jobbfronten. Jag får säkert tillfälle att återkomma till det, men sålänge, en dag i taget. 

På väg till affären för några dagar sedan plockade jag en kvist från körsbärsträden (självklart en nedfallen kvist;) som kantar vår gata.  Den började slå ut igår och är hur fin som helst. När träden blommar är det ljusrosa blommor så lite förvånad såg jag att dessa var vita. Må så gott nu🌸

0 kommentarer

Nytt & gammalt

Nu var det nästan en vecka sedan något inlägg här, ibland får man prioritera. Eller nej, det gör man ju hela tiden förresten. Lite har väl hänt sedan sist, bland annat så tröttnade jag på att vänta på thonetstolar i vintagetappning så två nya fick flytta in. Svarta nr 14 med rottingsits, så fina❤️

De fick följa med runt i huset för att de skulle hitta sin rätta plats. Ett väldigt kärt besvär liksom.

Mest kommer de nog stå i köket vid vår bänk där, det är ju en favoritplats. Jag fick också hem ett nytt print fr Printler, utsikten från högbonden heter det (längst upp till vä på första bilden nedanför här)  och förra helgen hittade jag en bild på två barn sittandes i ett fönster. Hade även en hel del andra tavlor, så nu var det dags att bygga upp tavelhörnet igen. 

När man har mycket såhär i ett hörn kan det vara bra att ha lite mindre runtomkring, så har jag tänkt här. Dagbädden till höger här under har endast en spegel över för att det inte ska bli alltför mycket. På så sätt får jag lite av allt, intryck och lugn. 

Jag tog även in ett litet bord som hade fått stå ute lite för länge. Färgen hade flagnat bort och träet hade blivit hårt utsatt för väder och vind. Men det var så fint. Här med semlor från i tisdags också, mums😋kanske får bli en semla idag igen. Ha en härlig helg nu💛

0 kommentarer