Blommor med bud

Att få blomsterbud en lördagsmorgon. Gråtfint. Nä, jag är inte på topp, det är jag inte. Men det får kännas tungt ett tag. Så blir det nog bättre igen. Kram 💗

0 kommentarer

Stanna upp

Ibland behöver man stanna upp. Jag insåg att jag behövde det nu. Det har varit mycket på alla plan under lång lång tid nu och det börjar ta ut sin rätt. Något som gett mig mycket är att fotografera, det kommer jag nog fortsätta med. Kanske på lite annat sätt, jag vet inte. 

Hoppas att jag kan utveckla den biten. Just nu har jag lite svårare att se "det vackra" runtomkring, det som jag vet finns. Men jag har stannat upp i tid, så det kommer snart tillbaka. Kanske är det inte helt borta. 

En stund med kär mamma här ovanför, tack för henne, även om hon kan vara sjukt irriterande och sätta fingret på ömma punkter. 

Solljuset som kommer in på vårt slitna bord. 

Septemberljuset i köksfönstret. 

När katterna håller sams för en stund. Såna saker vill jag fånga. 

0 kommentarer

Vilodag

Söndag~ jag gör en äppelpaj med smuldeg. Det är det enda jag gör på hela dagen. Mitt recept har jag använt sedan första gången jag gjorde smulpaj. Det är så inövat att jag kan göra det på måfå utan att mäta en enda ingrediens. 

Idag hade vi inget vitt socker hemma så det fick bli brun farin strösocker. Funkar bra. Här kommer receptet; 200gr smör, 3 dl havregryn, 2 dl mjöl, 2 dl socker, en nypa salt. Blanda alltihop till en smulig massa. I botten lägger man bären el frukten så botten täcks. Smula över degen. 

Skiva lite smör med osthyvel och sätt ovanpå. Till äppelpaj är det förstås gott med lite kanel på äpplena, men en smaksak. 220 gr i ugnen tills pajen får en gyllenbrun färg, ca 20 min. Vi älskar att ha vaniljglass till men annars förstås vaniljsås. Klart!

0 kommentarer