Tripp till Solna

I tisdags åkte jag till Solna. Jag åker dit en gång i månaden ungefär. Mina kollegor är nämligen placerade där på huvudkontoret till skillnad från mig som sitter på västkusten. Vi behöver ju teama upp emellanåt och bara jobba tillsammans. Lika kul att träffas varje gång. 

Jag flyger ofta till Bromma och den här gången var ankomsthallen nybyggd. 

Jag hade blommiga byxor liksom för att försöka hålla kvar sommaren på nåt sätt. En hiss-selfie påväg upp till kontoret kan man väl bjuda på eller. 

Jag hade föreslagit för kollegorna att vi skulle ta oss till gamla orangeriet på lunchen och det gjorde vi. Ett väldigt bra beslut visade det sig, så otroligt fint. Vi varvade mat och arbete. Här kommer bilder från platsen. 

Alldeles underbart tycker jag. Jag åt karré och rostade rotfrukter, de andra tog en laxsallad. 

Lite gott till kaffet efter maten. Solen visade sig från sin bästa sida den här dagen och vi tog kaffet med oss ut. 

Sen en snabb liten tur runt orangeriet där de odlade grönsaker och blommor. 

Stället drivs av två tjejer sedan 2013.  Det verkar genomtänkt, är gott och väldigt vackert. Det ligger i anslutning till Bergianska trädgården som vi tyvärr inte hann besöka. Alldeles i närheten ligger även Naturhistoriska.  

Det var så småningom dags för oss att åka tillbaka och jobba några timmar till. Efter jobbet tog jag en snabb sväng in på Mall of Scandinavia och kikade in på ellos showroom. Gillar att de börjat ta in mer brunt och att de har en vintagekollektion. 

Hmm sen fikade jag visst igen... 

Jag har fått nåt problem med nacken sedan några dagar så jag orkade inte gå där så länge utan åkte ut till hotellet efter en liten stund. Jag bodde på Radisson blu park hotel  i närheten av Hagaparken. Visar lite bilder därifrån om ni någon gång vill bo där.

Riktigt charmigt hotell och tjusigt på sina ställen. Inte alltför dyrt heller. Den enda nackdelen är väl att det ligger lite utanför allt. Men det är precis det jag uppskattar. Hotellet har ett väldigt fint gym, även utegym och ligger precis vid vattnet. På andra sidan vattnet tornar Naturhistoriska upp sig. 

När jag hade spanat klart och det började skymma gick jag in och valde mellan det här....

och det här....

Jorå bad i badkaret blev det minsann, så skönt så. Sen krypa i säng för att vara pigg till nästa arbetsdag. Lite av rummet nedanför, rymligt och helt ok rum. På morgonen blev det hotellfrulle och den var riktigt bra. Jag kan varmt rekommendera både lunchställe och hotell. Återkommer vid tillfälle till båda tror jag faktiskt. 


3 kommentarer

Spa hemma

Igår kom mannen hem med lite Spa produkter från jobbet. De ska byta formula och därför utgår dessa Kerstin Florian produkter. Lyxigt värre. Så det får såklart bli spa hemma i helgen. Dofterna är så härliga. En olja för kroppen bland annat.

Jag kanske inte blir ensam på Spa, någon söt nyfiken vill nog vara med. Hon där som sitter och beundrar hortensian. 

Lunchen idag ser ni här ovanför. Mitt favvocafe är Veras café som har moccatårta, så mumsigt att köpa det ibland. Standarden är en räkbaguette och en bit av deras moccatårta. Det brukar bli det ett par gånger i månaden. Nedanför syns ett finfint vintagefynd. 

En blå sammetskappa. Den har vida lite kortare ärmar, väldigt välsydd och är ganska rak i modellen. Här har jag dragit ihop den vid midjan. Fållen har släppt i nederkant men det är ju lätt ordnat. Den ser jag fram emot att ha på mig. Ha en riktigt fin kväll och på återseende  /Mirella

0 kommentarer

Vykort fr Skellefteå

Har du varit i Skellefteå? Här kommer liksom ett digitalt litet vykort därifrån. Jag fick möjligheten att åka dit igår via jobbet. Från att ha varit en person som knappt vågade låna firmabilen på förra jobbet har jag blivit en person som reser i det här arbetet, rätt obehindrat numera.  

Riktigt roligt och lite jobbigt ibland förstås. Syftet var ett viktigt möte i allafall, det blev också ett bra möte. Dagen startade tidigt, körde hemifrån halv sex för att ta mig upp till Landvetter. Fick skynda mig och bara parkera bilen i första bästa p-hus och sen springa till planet som skulle ta mig till Arlanda. 

Väl på Arlanda landade vi senare än beräknat och jag möttes av final call  for Skellefteå. Sprang igen😅Vi var framme i Skellefteå vid 10.30 tiden och jag tog en flygbuss in till de centrala delarna. Bland det första jag såg var Skellefte älv som rinner genom staden, så fint! 

Längs med älvens kant fanns ett par restauranger och konferensanläggningar. Jag tog lunch här och valde rödspätta, mums. 

Sedan gick jag runt och kikade lite, tog en kaffe på bryggan och lite jobbsamtal emellanåt. 

Jag hittade en inredningsbutik som bland annat hade snygga skinnpuffar för tvåtusen kr styck! Lite annat mot den jag hittade för 120kr. Visst är de riktigt fina, men jag är så nöjd med min. 

Jag hittade fina planteringar och tog några blombilder. Något jag särskilt tänkte på var att det var väldigt rent på gatorna och välskött. En trevlig stad som jag är glad att jag sett. Hjälpsamma människor och jag fick ett gott intryck, kul!

Sedan var det dags att leta upp platsen för mötet. När mötet var över var det dags att börja dra sig tillbaka mot Skellefteå flygplats, en väldigt liten flygplats, och påbörja den långa resan hem igen. Byta flyg på Arlanda och sedan på Landvetter leta efter en bil som var spårlöst försvunnen. 

Känslan när man går där i p-huset och känner sig dum. Rad upp och rad ner, för att tillslut inse att det är fel p-hus🤣Jaja jag kom ju hem tillslut vid 21 tiden, 15 timmar senare, då var jag rätt mör. Skönt att krypa ner i sängen. Bilderna är tagna med mobilen, då syftet inte var sightseeing. 

1 kommentar