Små fynd

På loppis och second kan man ju hitta mycket fint. Senast fann jag det här nedan🍃

Sedan innan hade jag hittat tre träkulor och ett keramiklöv. De små träkulorna kommer från mindre glaskaraffer och har suttit längst upp som kork. Idag fick jag veta att det är ciakeramik som tillverkat fikonlöven. Hon håller till i Gödestad utanför Varberg. 

Du kan också hitta henne under @ciakeramik på instagram. Den stora keramikfisken ska få komma upp på väggen vid matplatsen. Penslarna och pappersetiketterna liksom papperspåsarna fick komma till pysselrummet. 

En annan sak som jag tittar efter på loppis är färger, ibland har jag tur och hittar färska olje- eller akrylfärger. Så kul att sitta och kladda lite när andan faller på och så tycker jag att det ser inspirerande ut faktiskt. 

Den guldiga lilla kroken satte jag upp på en vägg och där hänger favoritsmycket lättillgängligt🕊

Dubbelkroken med två träkulor hamnade också i pysselrummet. Fikonträdet jag köpte i våras tappade alla blad när vi var på Gotland men nu kommer det med full kraft igen. Älskar dessa växter. Ha en finfin dag 💚

0 kommentarer

Personligt

Ja, det här blir ett personligt inlägg. Inga bilder förutom en. Den har inget med innehållet att göra, eller jo, kanske indirekt. Jag har som bekant ett instagramkonto. Från början var det ett privat konto med privata, både vänner och mer flyktigt bekanta. Jag gjorde kontot offentligt för ett par år sedan. 

Anledningen till det är flera men en av dem var att jag började tycka om att fotografera. Sedan tidigare har jag alltid tyckt om att pyssla hemma. Nu kunde jag kombinera detta. Och plötsligt upptäckte jag alla inredningskonton. Det finns såå många och de är proppfulla med inspiration. 

Jag började följa flera. De följde mig tillbaka. Vi kommenterade varandras bilder. Stämningen var väldigt fin, det finns inte plats för elakheter och dumheter. Istället finns det pepp och glada tillrop. Jag blev mer aktiv. Det blev ett intresse och gav mig något som jag behövde under en tuff period. 

Just vad det handlar om (det är inte bara en sak) är egentligen inte så hemligt men jag vill skydda berörda därför vet inte så många om det. Jag märkte efter ett tag att några av de flyktigt bekanta avföljde mitt konto. Det kan man kanske förstå även om det sved lite. 

Men det var inget mot när jag märkte att några vänner valde att avfölja mig/mitt konto. Vad hände där? Jag tänkte länge att de tröttnade på alla bilder och kommentarer. Kanske trodde de att jag blivit galen, vad vet jag. Idag kände jag att nu räcker det, det kändes personligt. 

De som följer mitt konto vet att det inte enbart är inredning där, även om merparten är det. De som följer vet att ibland slinker det ut lite viktigheter. Och de flesta förstår nog att jag vill inspirera med bilderna och ibland även texterna.

Till dig som är kvar, du som känner mig lite eller mycket. Jag är glad att du vill vara kvar. Du bryr dig om vad jag visar eller skriver. Till dig som inte ville följa längre, nu vet du hur jag tänker kring det. Till dig som liksom jag öppnade upp ditt privata konto, så vet du nu hur det kan bli. 

Till dig som startade ett nytt konto,  det var ett klokt beslut. Så, nog om det, tar förstås nya tag och fortsätter som innan. Kram 💛

0 kommentarer

Kattungar

Vi har blivit med två kattungar🙏🏻De förlorade sin mamma för tidigt och föddes upp hos min mamma tills alldeles nyligen. Vi bestämde att de får komma till oss. Hur underbart! Underverken är två huskatter, syskon, som heter Carmen och Figaro. 

Carmen är en orädd och tuff kattflicka. Hennes bror Figaro har lite jobbigare med allt. Han är mer avvaktande och går och gömmer sig emellanåt. 

Sedan innan har vi huskatten Otello som nu är 14 år. Han är inte överdrivet förtjust. Mest vill han vara ute och sova på soffan. 

Första mötet. Vi trodde på allvar att vi skulle kunna ha dem i en provisorisk inhängnad i köket. Det fungerade i en timme😂sen klättrade de över. Och nu är de över högt och lågt mest hela tiden, utom när de sover. Underbart 😻

1 kommentar