Från det ena till det andra- livet

Idag var det lägerdag på 4H för sonen, de skulle vara på 4H gården vid Ästad vingård. Jag körde dit honom och hans kompis på morgonen. Turen gick genom bokskogen som nu skiftat om till höst.  (null)Väl framme så fick han för sig att allt var konstigt och han skulle inte vara där eller gå på 4H överhuvudtaget. En del lirkande senare kunde jag iallafall vinka hejdå och avslutade med att peppa och säga att det är kanske lite konstigt i början men  sen ska du se att ni får roligt!  Stannade till på vägen tillbaka och tog några bilder.  (null)

(null)

(null)
Övervägde att klättra upp till hiaklitten men det slutade med att jag åkte hem istället. Mamma ringde efter en stund och berättade att mormors ben svullnat upp och blivit rött. Vårdcentralen hade inte tid att ta emot så de fick vända sig till akuten.     
På eftermiddagen kom en lycklig och trött kille hem från sitt läger och jag frågade om det var så som jag sa, först konstigt och sen kul, och precis så hade det varit.
Vid 18 tiden ringer mamma från akuten, 8 timmar senare har de ännu inte träffat nån läkare! Jag åker upp och löser av mamma så hon kan åka hem en stund. Precis när hon åkt kommer läkaren. Hon tittar på benen och tystnar. Så säger hon, det är inte en inflammation. Är det en propp frågar jag. Nej, det är inte en propp. Sen är hon tyst igen. Och säger efter en stund att benen fylls av vätska och då spricker de tunna blodkärlen under huden. Jag frågar varför och hon säger att hjärtat inte orkar pumpa tillräckligt. Hon skriver ut en hjärtmedicin som är vätskedrivande för att svullnaden ska gå ner. På min fråga om hjärtat är trött tittar hon på mig och nickar. Vi åker hem och jag håller mormor i handen en stund. Här och nu. Intalar jag mig. 


iPhone 8+


Jag har uppgraderat min iPhone. Det var på tiden, den gamla telefonen, en 6s var lite skruttig och tog riktigt dåliga bilder enligt mig. Jag vill gärna ha en telefon som tar bra bilder eftersom jag inte alltid tar med mig kameran. Valet föll på iPhone 8+. Här första bilden. Inställning porträttläge.  (null)
För övrigt är alla bilder jag visar här i porträttläge, det är där den utmärker sig enligt mig. Ingen redigering mer än upprätning är gjord på bilderna heller, tycker inte det behövs.  (null)

Bild på finpost från Artilleriet med personlig hälsning, sånt som uppskattas. Det är en plansch jag länge velat ha. Fruits de mer som görs av Atelier graphique. Vi älskar skaldjur i den här familjen så den passar utmärkt.  (null)
Omeletten från igår. Ni vet en sån där kylskåpsrensning, i detta fall skurna paprika och purjolöksbitar frästa i olivolja, på med tre vispade ägg, lite kryddor och stek tills det stelnar. Vänd och stek lite till. Servera med vad som finns hemma. Vi hade en påse sallad, några tomater och lite gurka. Droppade på lite olivolja och strödde över lite flingsalt.  (null)
På tal om flingsalt är det ju en himla bra grej, snyggt och dekorativt. Här en bild på lite tillbehör från en stund med plockmat med barnen i veckan.  (null)
Igår lyste solen in och jag fångade den här sötnosen mitt i motljuset, ändå bra jobbat av en mobilkamera tycker jag. Ha en fin lördag. Här går den i lugnets tecken.

Yoga och inköp

(null)

Jag var på yoga för några dagar sedan. Det går lite tid mellan gångerna tyvärr. FGL store i Varberg bjöd in till yoga och te och det blev fort slutsålt. FGL store säljer prylar och kläder och drivs av @krickelin och @mirandarebecca. 

Lokalen var full av förväntansfulla yogisar när jag kom i sista minuten. Yogan leddes av Michelle Baker som har tinyyogaplace i Varberg. Passet var anpassat för alla, med eller utan vana. Jag tar alltid i och denna gång var inget undantag. Det var ett skönt pass och jag blev rejält svettig. Vad jag inte hade räknat med var hur det påverkade mig i två dagar efteråt. Yrsel och en matthet som inte ville släppa. Mycket märklig känsla. Tror det beror på mycket spända nackmuskler och att jag inte är i form som jag skrivit om tidigare.  
  (null)

Allt är genomtänkt i lokalen och ursnyggt, allt från färgerna som går i olika blå toner, ett signum för FGL store, möblemanget och presentinslagningen. De har kombinerat vintagemöbler med nya designmöbler och lampor. Som sagt så snyggt och inget annat hade jag förväntat mig. Det var ju kväll och rätt mörkt så några fler bilder blev det inte. Här är paketet som kom med hem. Rivet blått tygband runt brunt papper och klistermärket med loggan. Jag hade spanat in en svart silkig tunika så det var den jag köpte. Bild här under lånad av dem. 
  (null)

Den är helt perfekt, man kan klä ner den och man kan klä upp den. Snygg både med en långärmad topp under eller ett linne och smalare byxor. Ett sånt där plagg du har riktigt länge. Hur bra? Kram från mig.