Midsommardukning

Jag fortsätter att använda det som jag ser som mitt finporslin när jag dukar. Alla udda tallrikar från Rörstrand, engelskt porslin och från Gefle. Jag gillar bohemiskt romantisk dukning, särskilt till midsommar. En spretig vild bukett sätter stämningen fint till dessa. 

Silverbestick som jag fått av mamma och som hon köpt på auktion. Fina kristallglas och förstås en linneduk. Mer behövs inte tycker jag. Det är enkelt, fint och somrigt. Precis så vill jag ha det. Med enkla medel går det att få det vackert, det är det som driver mig, att förhoppningsvis inspirera med enkla medel. Så att alla som vill kan vara med💚

0 kommentarer

Hemma igen

Jag älskar att vara hemma. Jag älskar ännu mer att jag älskar att komma hem. Efter ett par dagar borta så ser jag allt med nya ögon liksom. Jag tänker att jag har det så bra, just i detta nu. Morgondagen vet vi ju inget om och för en stund tänker jag inte på den utan bara är.

På bara ett par dagar har det hänt grejer i trädgården. En pion jag fick för ett litet tag sedan av en jobbarkompis har slagit ut. Min allra första. Rosorna har också slagit ut, de har funnits här så länge vi bott här. Jag tror bestämt att det är ett ros år iår.

Marken längs med zinkbadkaret har täckts med marktäckare och ogräs förstås. Jag låter det vara, det passar med lite vild känsla i vår lilla trädgård. 

På bordet står buketten jag plockade hos mamma förra helgen, den börjar ge sig. Jag har som sagt varit iväg ett par dagar och igår var en speciell dag. Något som hängt över mig väldigt länge fick en lösning. Mer kan jag inte säga nu men jag har mycket att fundera på. Ha en riktigt fin midsommar och hoppas att solen lyser på oss☀️

0 kommentarer

Diy

Jag har varit så sugen på att jobba med lera en längre tid. Äntligen köpte jag en bit. Eftersom jag knappt hållit på med det tidigare valde jag en lättarbetad variant, hobby clay från Panduro. Jag började helt planlöst bara för att känna hur det kändes. Efter att ha försökt göra en figur gick jag över till att göra nån sorts fat.

Så himla roligt att hålla på och knåda lera. Resultatet innan torkning kommer här. 

Nu ska jag ge mig på nästa lerklump😀✨

0 kommentarer