Förberedelser


Vi ska ha en advetsbjudning hemma första advent för att fortsätta fira vår åttaåring. Och jag hittade ett recept på Ica på en gryta som verkade så god. Den heter adventgryta och är med kyckling och saffran bland annat. Till dessert blir det pepparkaks-cheezcake och glass. Lite glögg och nötter får det också bli. Givetvis får mannen göra maten, det är hans bit. Hoppas de som kommer inte läser här på bloggen nu bara. 

Jag planerar advetspyntet och gör lite i taget. Köpte eucalyptus kvistar som jag tycker mycket om. Visst är de fina och spretigt operfekta. Tror det får bli blått porslin som jag ofta återkommer till. 

(null)

De svarta smidda ljuskronorna jag fyndade på loppis är fina på bordet och jag har inte bestämt om de ska kläs in med grönt eller inte. 

(null)

Jag har länge velat ha ett ulligt fårskinn och i helgen hittade jag ett från Skinnwillehome som var både fint och prisvärt. Nu ligger det på en pianopall vid bordet. 

(null)

Snart dags att hänga upp adventsstjärnorna så vi får lite mer ljus🌟 Och en liten påminnelse, tänk på att ingen gör allt till julen även om det kan verka så när du scrollar i flöden på Facebook och Instagram. Kram 💛


0 kommentarer

Granskottsjakt

Jag åkte ner på stan en stund igår. Stannade bara en liten stund för det var hetsigt och så mycket folk, puh. Så jag beslöt mig för att åka till skogen istället och leta efter granskott. 

(null)

Höll mig nära vägen då jag var ensam. Helt fel klädd i tunn kappa och skinnboots klafsade jag runt. Först såg jag inga små granskott alls. 

(null)

(null)

När jag hade gått runt lite och lyssnat på mina egna tankar och knäppandet i skogen som fick mig på helspänn hittade jag en glänta. 

(null)

(null)

Och där inne hittade jag några små fina som jag "lånade". Bild på dem kommer senare. Det är inte svårt att förstå att vi mår bra av naturen, så rofyllt och stilla. Ska ta de tillfällen som ges och åka ut. Ha en skön dag🌲
0 kommentarer

Det lackar mot jul

Julen börjar närma sig, eller snarare advent. Jag har inte börjat pynta för det ännu. Jag brukar göra det samma helg som det är första advent. Kanske blir det lite tidigare i år, vi får se. Men lite förberedelser är jag igång med som att  titta igenom vad vi har och om det fungerar. 

Jag har tagit in vårt klaffbord som stod på altanen. Det mådde inte bra av all fukt och fungerar ganska bra bredvid köksön när klaffarna är ihopfällda. 

(null)

Jag gillar verkligen patinan på bordet och så gillar jag faktiskt kontrasten till de högblanka vita luckorna i köket. 

(null)

Har du köpt apelsiner förresten? De är sådär goda och saftiga nu, tips. 

Titta här också, finaste julkorten står
 atelier graphique för tillsammans med Postnord. Mycket smart samarbete tycker jag. 

(null)

De kommer stanna här hemma, så fina! Kram M
#julkort #tips
0 kommentarer