Möte och samarbete

(null)

(null)

Ett möte på instagram ledde till ett fint samarbete med Agneta & Beata. 
Mor & dotter. 
De driver Duwe.se tillsammans där de säljer sina egendesignade kaftaner. Jag inspireras så av deras berättelse och gemensamma projekt.

(null)

En rätt kvalmig dag åker jag och möter dem i Espevik i Agnetas bostad. Jag välkomnas av dem och hundarna Elliot och Leroy, det bjuds på kaffe och bulle, såklart från kustbageriet. Och så berättar vi våra historier...

I likhet med mig och mina tankar kring verksamheten med homestyling, vill de pröva sig fram och utveckla sitt företagande med tiden. Det ska vara lustfyllt, det är vi eniga om.
Vi tror att det ger de bästa förutsättningarna för att orka över tid, att följa med och göra val utifrån var vi står, just där och då. 

Kaftanerna kommer finnas i deras kollektion och inte reas ut, tanken är att det ska bli en sommarfavorit i garderoben. Ett tidlöst plagg att bära om och om igen. Jag fastnar mycket för just det. Ett hållbarhetstänk som känns så rätt i tiden. Det kommer också göra att plagget känns speciellt länge, kanske för alltid.

Deras historia börjar förstås långt tillbaka i tiden. Den då lilla Beata gick och lånade plagg ur mamma Agnetas garderob. Genom åren upptäckte de att de inspirerades av varandras klädstilar, trots åldersskillnaden. Med en annan sko eller accessoar bar de liknande plagg. Tanken började med tiden gro, att få göra något tillsammans.

Varumärket Duwe står för dress up with ease, att känna sig fin och uppklädd på ett enkelt och bekvämt sätt. Här är kaftanen ett utmärkt plagg. De har valt att satsa på en typ av plagg och göra det riktigt bra!  

De designar plaggen själva och sedan sys de upp i Indien. För varje sålt plagg skänker de i dagsläget 15 kr till Cancerfonden. Förhoppningen är att det ska bli mer. Med några dagars mellanrum hade både mamma Agneta och Beatas pappa fått en cancerdiagnos, för några år sedan. Det var tufft för en liten familj på tre personer. Men det gick väl!

(null)

Här är kaftanen Audrey som är gjord i en linne/bomullsblandning. Den hittas här 

Den blev min favorit! Den kommer finnas med på stylingar framöver som en härlig detalj.

***Med koden DUWExMIRELLA får du 10% rabatt på valfritt plagg, passa på att lägga vantarna på en favorit som håller över tid!

(null)


(null)

The Bardot här under. Du hittar den i webbshopen här

(null)

Detaljerna är noga genomtänkta i varje plagg och de är sköna och luftiga att bära.

Rena strandtunikor har de också i härliga färger.

(null)

(null)

Här ovanför bär Beata tunikan iris i corall som har chokladbruna sömmar. 

(null)

Agneta har på sig Joplin i korta modellen, den hittar du här 
Den finns som lång också, här
Den är tillverkad i bomull och har fina broderier. En smart detalj är att man kan dra upp ärmen och eftersom det finns en elastisk del i ärmslutet stannar den där man vill.

(null)

Vilken tur att jag behövde låna toaletten förresten, vilken härlig inredning, se här bara. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ni förstår ju att den här härliga och fina inredningsstilen säger något om plaggen också, noga utvalt, hållbart och med kvalite!

Tusen tack för att jag fick komma och hälsa på, och stort lycka till med ert fina företag!
Kommentera här: