Malaga~ del 2

(null)


(null)


(null)

Malaga är kontrasternas stad och har ofta kallats paradisstaden. Här finns allt från prunkande djungel i den stora stadsparken till hamnområdet som är modernt och vidare till katedralen som är romersk-katolsk och upprustad i renässansstil. Stora shoppingcenter och mindre butiker.

Precis ovanför den myllrande gatan som är tung av avgaser ser jag dessa vackra fasader. Men det är förstås bara en del av sanningen. I staden ryms även andra typer av hus, med betongfasader och elen hängande i slingor på väggarna. 
Arbetslösheten är mycket hög, likaså bostadsbristen. Den sistnämnda beror på turismen tyvärr, bostadspriserna pressas upp och många har svårt att klara de allt högre hyrorna. Samtidigt är turismen viktig för staden och landet. 

(null)

(null)

En tur med häst och vagn är ett perfekt sätt att få se de olika delarna. 

Sevärdheter är bla museo Picasso och Alcazaba mfl. Det finns förstås hur mycket som helst att uppleva för den som vill. Vi hade ingen vidare tur med maten får jag säga så det kan vara bra att kolla lite extra på. Jag tipsar om den här killen som beskriver staden och ger massor av bra tips. 

(null)

Flygande mellan träden såg vi små papegojor eller parakiter som tjattrade oavbrutet, det förstärker den exotiska känslan. För det får man här.

(null)

(null)

(null)

Färgsprakande blommor överallt men mest ser vi i området där vi bor. Och så har vi han där, den klarast lysande av dem alla vid sidan av sin syster.

(null)

(null)

Hans glädje när vi badar ihop får mitt hjärta att smälta.

(null)

Dagliga simturer blev det i poolen, det var så rysligt kallt i havet, väldigt oväntat. 

(null)

Vi åkte och spanade in ett shoppingcenter som heter Plaza Mayor under några timmar en dag. Det var så stort och överlag bra priser. Det blev lite med hem från stradivarius ett av Spaniens egna stora märken. Förresten kommer både Mango och Zara från Spanien.

(null)

(null)

(null)

En underbar resa har vi haft med familjen och jag är så glad att vi fick till den. Möjlighet att krama barnen extra mycket och ha det fint tillsammans. Ett minne att spara i hjärtat. 

Ha en fin dag, kram/

Mirella



Kommentera här: