Vilodag

Söndag~ jag gör en äppelpaj med smuldeg. Det är det enda jag gör på hela dagen. Mitt recept har jag använt sedan första gången jag gjorde smulpaj. Det är så inövat att jag kan göra det på måfå utan att mäta en enda ingrediens. 

Idag hade vi inget vitt socker hemma så det fick bli brun farin strösocker. Funkar bra. Här kommer receptet; 200gr smör, 3 dl havregryn, 2 dl mjöl, 2 dl socker, en nypa salt. Blanda alltihop till en smulig massa. I botten lägger man bären el frukten så botten täcks. Smula över degen. 

Skiva lite smör med osthyvel och sätt ovanpå. Till äppelpaj är det förstås gott med lite kanel på äpplena, men en smaksak. 220 gr i ugnen tills pajen får en gyllenbrun färg, ca 20 min. Vi älskar att ha vaniljglass till men annars förstås vaniljsås. Klart!

0 kommentarer