Mormor

Igår kväll var jag med mormor. Den finaste om mest omtänksamma människa jag vet. Jag är så tacksam att ha henne kvar. Mamma skulle iväg på en föreställning och eftersom mormor inte kan vara själv behöver någon vara med henne.

Sista månaderna har hon fått en slags oro som gör det så jobbigt för henne. Till viss del hjälper mediciner men inte helt. Mormor har tagit hand om mamma, mig, min syster och mina barn. En underbar kärleksfull kvinna som jag respekterar något enormt. En människa man vill göra det allra bästa för.

Jag packade väskan och åkte dit för att få vara en kväll med henne. Vi åt god middag och småpratade om förr, mormor jag och mammas man och min "låtsaspappa". Till saken hör att även han är gammal, de är nämligen jämngamla han och mormor. Mamma gör ett jättejobb där de bor tillsammans alla tre än så länge. 

Vi pratade om när jag var barn och jag fick fylla ut lite luckor. Till exempel när vi byggde huset och tillsammans hjälptes åt i familjen att plocka stenar på tomten. Det är så bitterljuvt på något sätt alltihop. Väcker mycket tankar och känslor men samtidigt är det så vackert. 

Jag har ju växt upp här och haft en väldigt fin barndom från att jag var 11 år och min syster var 9 år. Det var då vi flyttade hit.

Det ösregnade och vi satt inne vid tv'n tills de gamla gick och lade sig. Jag hade med mig tidningar som jag tänkte läsa. Tänkte inte på alla fina böcker som finns här "hemma". 

Längst upp i en tidningshög hittade jag lite oväntat den här😉 som jag även själv hade med mig ett ex av. 

Mamma kom hem senare under natten. På morgonkvisten var mormor uppe och vankade en stund och jag höll henne sällskap. Sen somnade vi om. På morgonen åt vi frukost tillsammans allihop, så himla mysigt och så värdefullt ❤️

0 kommentarer