Utflykt

I helgen åkte vi på en liten utflykt. I Valinge åt Lindberg hållet utanför Varberg finns en gammal mark-kvarn, den har Eva-Lena som driver företaget Rensa Ut köpt. Där kommer hon ha sin försäljning framöver. 

Hon erbjuder tjänster där hon hjälper personer att sortera i sina gömmor, ger tips om vad som kan säljas, skänkas, slängas och spara. Hennes försäljning är alltså saker som tas tillvara och får hitta nya hem. Återbruk således vilket ligger så rätt i tiden i vårt konsumtionssamhälle. 

Miljön i kvarnen är verkligen fin. Riktigt gammalt och fina fönster med  härligt ljusinsläpp. Ett perfekt ställe till mycket. Tidigare har här hållits målarkurser, utställningar och fungerat som en kreativ samlingspunkt. Vi gick runt och tittade lite, det fanns två våningar. 

En samling blått här ovanför. Bilden nedanför får vara med mest för stämningen. 

På övervåningen fanns ett stort fönster helt i glasblock. Hur fint som helst. 

Små planteringar som hon gjort och så det där ljuset.

Hyllor på väggarna av hyvlade plankor och därpå fanns glas och diverse saker. 

Jag hittade en perfekt liten svan till billig peng. Det var vad som följde med hem efter att vi tagit för oss av kaffe och kaka som det bjöds på. Eva-Lena som oftast kallas Lena, fick jag veta, fyller på med nya prylar hela tiden. Hon kommer ha öppet någon helg i månaden. Så håll utkik på hennes instagramkonto @rensaut


0 kommentarer