Små äventyr

Jag har många gånger märkt att det är de små stunderna som barn (mitt barn i allafall) uppskattar mest. Men bara om jag själv bjuder till lite. Gör det lite spännande liksom. Igår packade vi med räkbaguetter till lunch och letade upp en fin plats. 

Först tänkte vi luncha vid havet men var lite sent ute så det var fullt på flera ställen och vi fick ingen parkering. Sen hittade vi en bänk nära ankaret som vi slog oss ner på, alldeles ensamma. Precis där finns ett klätterträd som är lite roligt, en stund i alla fall😉

När vi hade fikat klart gick vi runt i skogsdungen och där hittade vi några PET flaskor. Jag sa att vi skulle leta upp fler och ta med dem och de vi hade med oss och panta. Han började drömma om allt han kunde köpa för pengarna, playmobil till exempel som är en favorit just nu. 

Så han lånade min telefon och började söka efter det han ville ha. Jag fick förstås förklara att han kommer se att det inte räcker till någon leksak. Då måste man ha måånga flaskor att panta. Innan vi åkte iväg tog han ett par foton på mig. Rätt bra för att bara vara 7 år. 

Vi åkte iväg till en butik och pantade och han fick 6 kronor, vi frågade kassören vad det räckte till och han visade oss. F valde att spara pengarna och lägga ihop med sina andra mynt. Vi köpte varsin glass och besvikelsen lade sig lite. Sen åkte vi hem och då hade mannen slutat jobba. 

Det här var kanske inte det mest spännande vi gjort men så viktigt ändå och det kändes ändå bra. Han lärde sig ju något och vi hade en mysig stund. 

0 kommentarer