Makeover altan

Jag tänkte visa lite bilder från altanen nu när jag gjort om där. Jag ska också berätta om möblerna och sakerna och vad allt kostat. Kanske det inspirerar någon att inte köpa allt nytt tänker jag. Först kommer en bild på hur det var precis innan. 

Det var lite fint och romantiskt men lite för mycket romantik för mig och så saknade vi fler sittplatser. Jag bestämde mig för att sälja gjutjärnsstolarna och flytta upp rottingsoffan på övervåningen. Jag visste ju att på second hand kan jag med lite tur hitta nåt i den stil jag vill ha. 

Och det gjorde jag ju, hittade den här träsoffan eller kökssoffan för 500kr. Bakpå har den en gammal fraktsedel så ny är den inte. Lite 11 kaffe hanns med där på förmiddagen.

Sedan tidigare hade jag köpt en gammal bänk och de passar fint ihop. Bänken gav jag mer för 1200kr, men värd det är den. Den är köpt på en inredningsbutik. 

Samtidigt som jag hittade soffan såg jag också en gammal stol med flera lager färg på. Pris 30kr. Lite lim i skarvarna och kanske tar jag bort lite mer färg. 

Sedan igår hittade jag ett gammalt klaffbord, vågade inte lämna det ur sikte😅blev så glad och det blev mitt för 450kr. Ursnyggt är det. Skulle vilja påstå att det är det snyggaste vi har just nu, perfekt patina. 

Några fler mässingsljusstakar köpte jag oxå för 10 kr styck. Veksaxen är ett fynd sen nån vecka för 20kr. Zinklådan med örter är ett gammalt fynd, kan ha gett 30kr för den. 

Böjträstolen ovanför är också second hand, den gav jag 45kr för. Spegeln har funnits länge hos oss. Den där trähängaren på väggen, vet inte vad det varit, kostade 15kr. Där kommer blöta badbyxor och handdukar hänga, måste vända på den bara. 

Bok och kudde har jag haft sen innan liksom guldpalmen och korgen. Mattan nedanför är en tunn silkesmatta som blev lite misshandlad uppe på vår terass, vi har inget tak där. Så nu flyttade den ner. Den gav jag 50kr för. 

Lampan som hänger på väggen liksom postern är fynd de oxå, de var inte dyra vill jag minnas. Kuddar hade jag. Det var nog det hela. Räknade ihop nu och fick det till 2350kr. Helt ok för allt tycker jag. Och när till och med en sjuåring utbrister, åh det var det bästa du gjort mamma, ja då känns det extra fint❤️

0 kommentarer