Budgettips-inredning

Jag tänkte skriva lite om mina bästa budgettips när det kommer till inredning. Att det även blir hållbart över tid är ett stort plus tycker jag. Det finns några saker som aldrig går ur tiden kan man säga. Det ena är växter, särskilt gröna växter. Växter överlag ger liv i hemmet. 

Hos blomsterhandlaren kan du få skötselråd och på nätet kan du hitta hur mycket information du än behöver. Många växter kan man ta skott ifrån. Fråga folk omkring dig om du kan få ett skott av någon växt du gillar. Gullrankan här nedanför som klättrar i fönstret är hur enkel som helst att ta skott ifrån. 

Den kan även bli väldigt stor med tiden och fylla upp tex ett fönster eller klättra på väggarna. Om du är allergisk behöver du vara noggrann i valet av växter. Något som antagligen alla har är vaser. Dessa kan man gruppera och ställa i kvistar eller strån från naturen. 

Om du vill ha mindre vaser letar du på loppis, där hittar du garanterat flera. Under våren och sommaren och långt in på hösten är det lätt att hitta blommor och kvistar, på vintern får man vara lite mer kreativ. Om du ändå vill köpa några blommor är ett tips att ta några stycken och ställa en blomma i varje vas.

Men med det sagt är vaser även fina som blickfång tillsammans utan något i eller bara en blomma i någon av vaserna. Det är även fint att gruppera keramikvaser. Det ligger även i tiden. Nedanstående utdrag är från elledecorationse som har fullt med fina tips. 

Nästa inredningstips handlar om böcker. Böcker håller över tid. De är dessutom en fin inredningsdetalj. Det som ändrats över tid när det gäller böcker är hur vi placerar dem. Här kan man vara väldigt kreativ men oftast gäller principen om gruppering. Fler tillsammans gör det intressant. 

Det går också att variera och färgkoordinera böckerna. Det sista tipset är tavlor. Vi vill ofta ha något på väggarna även om alla inte vill det. "Äkta" tavelkonst blir aldrig omodern. Nu kan inte alla köpa den sortens dyrbar konst men flera alternativ finns. På senare år erbjuder en mängd företag print och fotokonst till överkomliga priser. 

Vill du hitta det mer unika letar du på second hand. Ett tips är även att leta efter tavelramar där, eftersom de kan kosta en slant. Har du sedan ramarna kan du byta ut innehållet om du ändrar stil eller smak. Jag blandar både nytillverkade print och äldre tavlor. Jag har valt att sätta många tillsammans. 

Sedan behöver det inte bara vara tavlor på väggarna utan även till exempel nån tallrik du tycker om eller kanske en väggvas. Fritt spelrum egentligen. Några bilder man gillar kan klippas ut ur tidningar eller böcker och sättas upp tillsammans på väggen som här nedanför.

Har du en favorittapet kan du rama in ett tapetprov eller köpa en rulle och sätta en del i posterhållare som på bilderna här under. Det som är bra med det är att du kan ändra lätt om du tröttnar. 

Så en summering av det här längre inlägget. Inred hållbart med växter, vaser, tavlor och böcker. Gruppera flera tillsammans. Och sist men inte minst, experimentera och prova dig fram. Hoppas att det här inlägget om budgettips hjälper någon att prova. Kram 💛

0 kommentarer